Ekonomi

Fluor hisseleri beklenenden kötü gelen ilk çeyrek sonuçları nedeniyle %7 düştü

IRVING, Teksas – Fluor Corporation (NYSE: FLR), Wall Street beklentilerinin altında kalarak ilk çeyrek kazanç ve gelirlerinde düşüş bildirdi.

Mühendislik ve inşaat firması, 0,53 $’lık analist konsensüsünün altında kalan 0,47 $’lık düzeltilmiş bir EPS yayınladı. Çeyrek geliri de 4,01 milyar dolar beklentisine karşın 3,73 milyar dolar olarak gerçekleşerek tahminleri ıskaladı. Açıklamanın ardından Fluor’un hisseleri %7 oranında değer kaybederek yatırımcıların şirketin mali performansına ilişkin hayal kırıklığına uğradığını gösterdi.

2024’ün ilk çeyreğinde Fluor’un geliri geçen yılın aynı dönemine göre hafif bir düşüş göstererek 3,75 milyar dolar olarak gerçekleşti. Gelirdeki düşüşe rağmen, Fluor’a atfedilebilecek net gelir 59 milyon dolar ya da seyreltilmiş hisse başına 0,34 dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın ilk çeyreğinde rapor edilen 107 milyon dolarlık zarara kıyasla önemli bir iyileşme kaydedildi.

Fluor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David Constable’a göre bu iyileşme, Kentsel Çözümler segmentindeki önemli yeni ödüllere atfedildi ve 2019’dan bu yana görülmemiş seviyelere ulaşan bir birikime yol açtı.

Fluor’un bu çeyrekteki düzeltilmiş FAVÖK’ü 88 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirket ayrıca 2024 yılının tamamı için 2,50 ila 3,00 dolar arasında düzeltilmiş EPS beklentisini teyit ederken, orta nokta olan 2,75 dolar analist konsensüsü olan 2,80 doların biraz altında kaldı. Şirketin yıl için düzeltilmiş FAVÖK beklentisi 600 ila 700 milyon dolar olarak değişmedi.

Enerji Çözümleri segmenti, Meksika’daki bir inşaat alt sözleşmesinin maliyet artışından etkilenerek bir önceki yılın çeyreğinde 88 milyon dolar olan kârını 68 milyon dolara düşürdü. Kentsel Çözümler ise, 2023’ün ilk çeyreğindeki 20 milyon dolarlık zarardan, birden fazla projede artan yürütme faaliyetleri sayesinde önemli bir geri dönüşle 50 milyon dolar kâr elde etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Constable, yaşam bilimleri ve yarı iletken fırsatlarında hizmetlerine yönelik talebin yeni başladığını belirtirken, şirketin görünümü olumlu olmaya devam ediyor. Fluor, temel güçlü yönlerine odaklanmaya yönelik stratejik planının bir parçası olarak, ikinci çeyreğin sonuna kadar çekirdek olmayan işlerini elden çıkarmayı bekliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

eskilhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu